info text
KezdőlapTESCOMA BlogTematikus hetekA finomabb húsvéti sós lakoma

A finomabb húsvéti sós lakoma

Tematikus hetek
2025. 03. 20.
Közeleg a húsvét, szinte érezni már a levegőben a sok finom illatot. Kalácsok, sütemények és más házi készítésű édességek csábítanak. Ha már túl sok volt a cukorból, vagy inkább a sós ízeket kedveled, meríts ihletet receptjeinkből!
DELÍCIA kisbárány alakú kerámia sütőforma - kép

Egy bárány formájú kuglóf, ami nem a vanília, hanem a füstölt szalonna illatát árasztja

Idén te lehetsz a húsvét sztárja! Sós kalácsot ugyanis nem sokan sütnek. A mi remek sütőformánkat biztosan ismered – részletgazdag kialakításának köszönhetően mindig gyönyörűen formázott bárány kerül ki belőle. De gondoltál már arra, hogy kísérletezz egy kicsit? Cukor helyett használj szalonnát, a citromhéjat pedig cseréld friss tavaszi fűszernövényekre! Vedd elő a kerámiaformát, és próbáld ki ínycsiklandó, illatokban gazdag receptünket!
DELÍCIA kerámia sütőforma kenyérhez - kép
Mi ez a csodás illat? A friss, fokhagymás bucik ropogós magokkal meghintve isteni illattal töltik meg az otthonodat. Ha a mi kétszínű mázas, kétrészes kerámiaformánkban sütöd meg – ami nemcsak házi kenyérhez, hanem kerek süteményekhez is tökéletes –, és még melegen tálalod, készülj fel rá, hogy azonnal elkérik majd a receptet!
SIENA Tányérok - kép
Hogy a húsvét csak a tojásokról szólna? Itt az ideje változtatni ezen! Mit szólnál egy könnyű, tavaszi fogáshoz, amelyben az omlós és könnyen emészthető nyúlhúsé a főszerep? Receptünk alapján készíts mellé friss, zöld nokedlit, köretként pedig csalánt és spenótot. Tálald stílusosan a SIENA tányérokon!

Tavaszi felszerelés, ami nem hagy cserben:

DELÍCIA 9 minikuglóf sütőforma - kép

Kuglófok, amik sosem égnek oda

Ezek a kis aszpikos kuglófok igazán egyediek! Nem a sütőbe, hanem a hűtőbe kerülnek, és rögtön négy kemény tojást is felhasználhatsz hozzájuk a húsvéti locsolkodásból. Próbáld ki bevált receptünket, és lepd meg azokat, akik nem rajonganak az édességekért! A tapadásmentes formának köszönhetően a kiborítás gyerekjáték, ráadásul a forma sütéshez is tökéletes. Masszív, nemesfém ötvözetből készült váza biztosítja az egyenletes átsülést és a tökéletes végeredményt, hisz a sütemény nem ég oda. 
PRESIDENT elektromos tojásfőző - kép
Hogyan főzd meg a tojást pontosan úgy, ahogy szeretnéd? Ebben segít az elektromos tojásfőző! Mindhárom csapatnak – azaz a kemény, a lágy és a félkemény tojások kedvelőinek is – szolgál megfelelő programmal. Az automatikus kikapcsolás és az energiatakarékos működés pedig extra bónusz!
DELÍCIA üvegbúra/-tál tetővel ø 28 cm - kép
Gyönyörű aranysárga, ropogós és garantáltan nem édes. Ilyen a spenótos-sajtos quiche, amely a mi receptünk szerint készül. Mielőtt nekilátnál, tedd az üvegbúra alá. Ha pedig itt az ideje, egyetlen mozdulattal praktikus, fedeles konyhai tállá alakíthatod át. 

Egyéb nélkülözhetetlen (húsvéti) eszközök:

COMPACT mély tepsi 42 x 36 cm - kép

Tavaszi sült tepsiben

Nemcsak húsvétra érdemes beszerezni egy masszív tepsit széles peremmel és kiöntőrésszel – tökéletes tavaszi töltött csirkéhez vagy zöldséges báránycsülökhöz. Ha helytakarékos megoldást keresel, vess egy pillantást a COMPACT készletre! Ez a négy leggyakrabban használt méretű tepsit tartalmazza, valamint egy rácsot , amelyek kiváló minőségű acélból készültek. Speciálisan kialakított, finoman textúrált aljuk pedig segíti az egyenletes átsülést.
MASSIVE mély grillserpenyő ø 28 cm - kép
Minél öregebb, annál jobb. Miről is van szó? Természetesen az öntöttvas edényekről! A MASSIVE öntöttvas serpenyőket használhatod gázfőzőlapon, grillen és akár sütőben is. Tavasszal készíts benne omlós báránybordát – csak pirítsd le mindkét oldalát friss rozmaringgal, majd hagyd a sütőben tökéletesre sülni.
PRESIDENT serpenyő ø 24 cm - kép
Légiesen könnyű és pont azzal van töltve, amit szeretsz. Ilyen a frittata, az olasz specialitás, amely egy olyan serpenyőben készült, amelyet akár a sütőbe is betehetsz. Hasonlít a tojásos omletthez, de sokkal könnyedebb, és minden oldalról egyenletesen átsült. Melegen és hidegen is isteni, ráadásul – akárcsak a quiche – remek módja a hűtőben maradt alapanyagok felhasználásának. Kóstoltad már a karfiolos változatot?

Ami mindig jól jön: