Hozzávalók:
- 160 ml tejszín
- 160 g áfonya
- 160 ml tej
- 40 g kristálycukor
- 4 g zselatin – kb. 2 ½ lap
- vanília ízlés szerint
Hideg vízben hagyjuk megduzzadni a zselatint.
A tejszínt, a tejet, a vaníliát és a cukrot addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zselatint, és addig melegítjük (de nem forraljuk), amíg az teljesen fel nem oldódik.
A vaníliás panna cottát tálakba öntjük, és hűtőbe tesszük megdermedni.
Tipp: Készítsünk hozzá áfonyaöntetet.
Az öntethez:
- 200 g áfonya
- 50 g kristálycukor
- 50 ml víz
- 1 citrom leve
Az összes hozzávalót felforraljuk. Ezután csökkentjük a hőmérsékletet, és hagyjuk 10 percig rotyogni.