Hozzávalók:
- 250 g konzerv vörösbab
- 3 paradicsom
- 50 g zsemlemorzsa
- 1 pirospaprika
- 1 sárgarépa
- 1 hagyma
- 50 ml olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- Tabasco szósz
- oregánó
- só, bors
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a sárgarépát és a borsot, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és az oregánót. Hozzákeverjük a finomra turmixolt babot, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a Tabascót, sóval és borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, pogácsákat formázunk belőle, megkenjük olajjal, és mindkét oldalát 2 percig grillezzük. Az összes kedvenc hozzávalónkat, beleértve a babpogácsát is, egymásra helyezzük a zsömlében és kezdődhet a falatozás!