info text

Babos brownie-k

CREMA desszertestányér ø 20 cm - kép

Hozzávalók:

  • 470 g fekete- vagy vörösbabkonzerv
  • 130 g csokoládé cseppek
  • 80 g méz
  • 70 g kókuszolaj
  • 40 g nádcukor
  • 20 g kakaópor
  • 3 g sütőpor
  • 3 tojás
  • ¼ teáskanál só
  • vaj a forma kikenéséhez
  • vaníliaesszencia

Elkészítése:

A 24 × 24 cm-es tepsit kivajazzuk, majd félretesszük. A leszűrt babot, a kókuszolajat, a cukrot és a mézet simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a kakaót, a sót, a sütőport, a tojásokat és a vaníliakivonatot, majd tovább mixeljük, amíg teljesen egynemű lesz. Ha szükséges, egy kevés leszűrt lével hígítjuk a tésztát. A masszába belekeverjük a csokoládécseppek felét, majd az egészet az előkészített formába öntjük. A maradék csokoládét egyenletesen eloszlatjuk a tetején. Előmelegített, 170 °C-os sütőben kb. 20–25 percig sütjük.

Az előkészítésben és a tálalásban segítségedre lesznek: