info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokBanános gyümölcskenyér - Banana bread

Banános gyümölcskenyér - Banana bread

DELÍCIA kerámia sütőforma toastkenyérhez - kép

Hozzávalók:

  • 360 g túlérett banán
  • 220 g finomliszt
  • 170 g kristálycukor
  • 110 g vaj
  • 50 g nádcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/ 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/ 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

A sütőformát vajjal kikenjük. Egy nagyobb tálban a banánokat villával pépesítjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a vaníliát, majd alaposan összekeverjük. Belekeverjük a kétféle cukrot, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.

Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat. Az összetevőket addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.

A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütőformában, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 55 percig sütjük.

Ezek is jól jönnek majd: