Hozzávalók 5 adaghoz:
- 900 g bárányhús (pl. comb)
- 200 g aszaltszilva
- 200 ml szilvapálinka
- 1 l víz vagy alaplé
- 2 kanál méz
- 4 nagy hagyma, cikkekre vágva
- 2 fokhagyma (kb. 20 gerezd)
- 1 kanál fűszerkeverék (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, oregánó, esetleg Provence-i fűszerkeverék)
- Provence-i fűszerkeverék – 1 kanál vagy ízlés szerint
- Olaj
- Só és bors
Olajon hirtelen süsd meg a felkockázott, megsózott, megborsozott húst. Add hozzá a fokhagymát, felvágott hagymát, aszaltszilvát, és süsd tovább. Keverj össze 100 ml vizet a mézzel, szilvapálinkával és fűszerekkel, majd öntsd a húsra. A tűzhelyet kapcsold alacsonyabb fokozatra, és várj, míg az alkohol elillan. Add hozzá a maradék vizet, az edényt zárd le fedővel, és tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Az elfőtt vizet szükség esetén pótold. Ha a hús elkészült, vedd ki, a mártást turmixold le, majd a húst tedd vissza. Tálald burgonyagombóccal.