Hozzávalók:
- 1 kg birkahús (borda, lapocka, comb vagy keverék)
- 50 ml olaj
- 50 g paradicsompüré
- 2 ks apróra vágott hagyma
- 1 kanál őrölt paprika
- 1 l víz vagy alaplé
- 1 db piros és zöld paprika
- majoranna és fokhagyma izlés szerint
- 2 kanál liszt és 2 kanál vaj a rántáshoz
Süsd a hagymát olajon aranyszínűre. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, és pirítsd meg minden oldalról. Keverd össze a paradicsompürével, rövid ideig pirítsd, szórd meg paprikával, és kis ideig pirítsd tovább, majd öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Add hozzá az összetört fokhagymát, és a kuktát zárd le. A húst főzd puhára kb. 30 perc alatt, a kukta használati útmutatójában leírtak szerint. A megfőtt húst vedd ki, a szaftot sűrítsd be a rántással, időnként keverd meg, és főzd 15 percig. Tedd vissza a húst a szaftba, add hozzá a csíkokra vágott paprikákat, és főzd további 10 percig. Ízesítsd majorannával. A pörkölt frissen felszeletelt hagymával, egy szelet kenyérrel vagy knédlivel a legjobb.