info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Birkapörkölt

HúsokReceptek
2023. 04. 09.

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús (borda, lapocka, comb vagy keverék)
  • 50 ml olaj
  • 50 g paradicsompüré
  • 2 ks apróra vágott hagyma
  • 1 kanál őrölt paprika
  • 1 l víz vagy alaplé
  • 1 db piros és zöld paprika
  • majoranna és fokhagyma izlés szerint
  • 2 kanál liszt és 2 kanál vaj a rántáshoz
Süsd a hagymát olajon aranyszínűre. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, és pirítsd meg minden oldalról. Keverd össze a paradicsompürével, rövid ideig pirítsd, szórd meg paprikával, és kis ideig pirítsd tovább, majd öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Add hozzá az összetört fokhagymát, és a kuktát zárd le. A húst főzd puhára kb. 30 perc alatt, a kukta használati útmutatójában leírtak szerint. A megfőtt húst vedd ki, a szaftot sűrítsd be a rántással, időnként keverd meg, és főzd 15 percig. Tedd vissza a húst a szaftba, add hozzá a csíkokra vágott paprikákat, és főzd további 10 percig. Ízesítsd majorannával. A pörkölt frissen felszeletelt hagymával, egy szelet kenyérrel vagy knédlivel a legjobb.