info text
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokBodzaszörp és bodzás cukormáz

Bodzaszörp és bodzás cukormáz

TEO kancsó hűtő résszel és szűrővel, 2,5 l - kép

Készítsd elő a következőket:

  • 30 bodzavirág 
  • 2 kg kristálycukor 
  • 50 g citromsav 
  • 3 bio citrom 
  • 2 liter víz
A cukormázhoz:
  • 40 ml bodzaszörp 
  • 60 g porcukor 

Elkészítése:

Felforralunk 2 liter vizet, majd hagyjuk kihűlni. Az alaposan megtisztított bodzavirágokat egy lábasba tesszük, és leöntjük a felforralt vízzel. Hozzáadjuk a karikákra vágott két citromot, valamint a harmadik citrom kifacsart levét. Végül belekeverjük a citromsavat, lefedjük, és 24 órán át állni hagyjuk. Ezután az egész keveréket gézen vagy sűrű szitán átszűrjük. A leszűrt levet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik. A kész szirupot tiszta üvegekbe töltjük. Mivel a szirup nem tartalmaz tartósítószereket, ezért a hűtőben tároljuk.
 
Bodzabevonat készítése: egy tálban alaposan elkeverünk 40 ml bodzaszörpöt 60 g porcukorral, amíg sűrű, egységes állagú masszát nem kapunk. Ez a bevonat tökéletes bármilyen süteményhez, például kuglófra is.  

DELÍCIA kuglóf sütőforma ø 16 cm, százszorszép - kép

A recepthez segítségedre lehetnek: