info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Borsós cukkinikrémleves

SIENA Mélytányér ø 19 cm - kép


Mit készíts elő:

  • 2 kisebb cukkinit
  • 2 szárzellert
  • 2 hagymát
  • 1 petrezselyemgyökeret
  • 100 g friss vagy fagyasztott zöldborsót
  • 1,5 l csirke- vagy zöldségerőlevest
  • fokhagymát ízlés szerint
  • olajat
  • sót és borsot
  • zsenge borsóhajtásokat
  • pirított kenyérkockát
A hagymát vágd apróra, a cukkinit, a krumplit, a petrezselyemgyökeret és a zellert pedig kisebb darabokra. Az így előkészített zöldségkeveréket egy kis olajon pirítsd meg. Ezután sózd és borsozd, öntsd fel az erőlevessel, és főzd, amíg megpuhul, kb. 20 percig. Add hozzá a borsót és az áttört fokhagymát, majd az egészet turmixold simára. Sóval és borssal fűszerezd. Tálald pirított kenyérkockákkal és zsenge borsóhajtásokkal.