Mit készíts elő:
- 2 kisebb cukkinit
- 2 szárzellert
- 2 hagymát
- 1 petrezselyemgyökeret
- 100 g friss vagy fagyasztott zöldborsót
- 1,5 l csirke- vagy zöldségerőlevest
- fokhagymát ízlés szerint
- olajat
- sót és borsot
- zsenge borsóhajtásokat
- pirított kenyérkockát
A hagymát vágd apróra, a cukkinit, a krumplit, a petrezselyemgyökeret és a zellert pedig kisebb darabokra. Az így előkészített zöldségkeveréket egy kis olajon pirítsd meg. Ezután sózd és borsozd, öntsd fel az erőlevessel, és
főzd, amíg megpuhul, kb. 20 percig. Add hozzá a borsót és az áttört fokhagymát, majd az egészet
turmixold simára. Sóval és borssal fűszerezd. Tálald pirított kenyérkockákkal és zsenge borsóhajtásokkal.