info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Borsós quiche spenóttal

Borsós quiche spenóttal - kép

Hozzávalók:

  • 400 g spenótlevél
  • 3 evőkanál borsó
  • 275 g leveles tészta
  • 250 ml 30%-os tejszín
  • 120 g vegán sajt
  • 6 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • szerecsendió ízlés szerint
  • só, bors 

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük reszelt szerecsendióval, majd még egy kis ideig pirítjuk, amíg a spenótlevelek megfonnyadnak. Félretesszük. A leveles tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy a szélei kissé túlnyúljanak, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tésztát megtöltjük a borsós-spenótos keverékkel, megszórjuk reszelt sajttal, ráöntjük a tejszínben elkevert tojásokat, sóval és borssal ízesítjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, illetve amíg a tészta aranybarna nem lesz. 

Tipp: Ha fagyasztott spenótleveleket használunk, előzetesen nyomkodjuk ki belőle a vizet.