Hozzávalók:
- 400 g spenótlevél
- 3 evőkanál borsó
- 275 g leveles tészta
- 250 ml 30%-os tejszín
- 120 g vegán sajt
- 6 tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma
- 2 evőkanál kókuszolaj
- szerecsendió ízlés szerint
- só, bors
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a kókuszolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük reszelt szerecsendióval, majd még egy kis ideig pirítjuk, amíg a spenótlevelek megfonnyadnak. Félretesszük. A leveles tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére úgy, hogy a szélei kissé túlnyúljanak, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tésztát megtöltjük a borsós-spenótos keverékkel, megszórjuk reszelt sajttal, ráöntjük a tejszínben elkevert tojásokat, sóval és borssal ízesítjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, illetve amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Tipp: Ha fagyasztott spenótleveleket használunk, előzetesen nyomkodjuk ki belőle a vizet.