A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Félretesszük.
A durvára vágott hagymát rövid ideig pirítjuk azon az olajon, amely a csirke megsütése után visszamaradt, amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés olajat.
Hozzáadjuk a gombát, a koktélparadicsomokat, az aprított kakukkfüvet és a paradicsompürét, majd lepirítjuk. Beletesszük a kapribogyót és az olívabogyókat, felöntjük a borral, majd kb. 5 percig hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.
Az elősütött csirkét a saját szaftjával együtt bőrös felével felfelé a szószba tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 20 percre.