info text

Cacciatore csirke

ReceptekHúsok
2025. 02. 25.
GrandCHEF+ serpenyő ø 32 cm, kétfülű - kép
A csirke à la cacciatore egy hagyományos olasz recept, amelyet a világ minden táján előszeretettel készítenek a séfek.  A neve nagyjából „vadász módra készült csirkét” jelent. Bár az összetevők régiónként eltérhetnek, az alap mindig szaftos csirkehús, amelyet fűszernövényekkel illatosított, sűrű mártásban készítünk el.

Készítsd elő a következőket:

  • 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
  • 250 g egész csiperkegomba
  • 150 ml vörösbor
  • 70 g paradicsompüré
  • 10 koktélparadicsom
  • 5 csontozott csirke felsőcomb
  • 2 hagyma
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál zöld olívabogyó
  • 1 evőkanál fekete olívabogyó
  • 1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A csirkedarabokat sózzuk, borsozzuk, majd olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Félretesszük.

A durvára vágott hagymát rövid ideig pirítjuk azon az olajon, amely a csirke megsütése után visszamaradt, amíg enyhén aranyszínű nem lesz. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés olajat.

Hozzáadjuk a gombát, a koktélparadicsomokat, az aprított kakukkfüvet és a paradicsompürét, majd lepirítjuk. Beletesszük a kapribogyót és az olívabogyókat, felöntjük a borral, majd kb. 5 percig hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük.
Az elősütött csirkét a saját szaftjával együtt bőrös felével felfelé a szószba tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük kb. 20 percre.

Jó, ha van a konyhádban: