info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Császármorzsa

Császármorzsa - kép

Hozzávalók:

  • 125 ml tej
  • 125 ml finomliszt
  • 80 g mazsola
  • 40 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 4 ek. megolvasztott vaj
  • 1 dl rum
  • 1 kk. sütőpor
  • porcukor a szóráshoz
  • őrölt fahéj
  • 1 ek. szeletelt mandula
  • egy csipet só

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a fahéjjal, a cukorral, a tejjel és a tojássárgájákkal. Dolgozd sima tésztává, majd pihentesd kb. 15 percig. A mazsolát áztasd a rumba, és tedd félre. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és dolgozd bele a tésztába. Végül a mazsolát is add hozzá. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, öntsd rá a tésztát és szórd rá a mandulát is. Közepes lángon süss a tésztából mindkét oldalán kissé megpirult lepényt. Végül tépkedd kisebb darabokra, és szórd meg a porcukorral. 
TIPPÜNK: A császármorzsát tálald lekvárral vagy kompóttal. A mandulát a kész császármorzsára is rászórhatod.


Jól jöhetnek hozzá: