Hozzávalók:
- 125 ml tej
- 125 ml finomliszt
- 80 g mazsola
- 40 g kristálycukor
- 4 tojás
- 4 ek. megolvasztott vaj
- 1 dl rum
- 1 kk. sütőpor
- porcukor a szóráshoz
- őrölt fahéj
- 1 ek. szeletelt mandula
- egy csipet só
Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a fahéjjal, a cukorral, a tejjel és a tojássárgájákkal. Dolgozd sima tésztává, majd pihentesd kb. 15 percig. A mazsolát áztasd a rumba, és tedd félre. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és dolgozd bele a tésztába. Végül a mazsolát is add hozzá. Egy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, öntsd rá a tésztát és szórd rá a mandulát is. Közepes lángon süss a tésztából mindkét oldalán kissé megpirult lepényt. Végül tépkedd kisebb darabokra, és szórd meg a porcukorral.
TIPPÜNK: A császármorzsát tálald lekvárral vagy kompóttal. A mandulát a kész császármorzsára is rászórhatod.
Jól jöhetnek hozzá: