info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Cseresznye chutney

Tányérok SIENA - kép

Hozzávalók

  • 1 kg magozott cseresznye
  • 260 g felkockázott vöröshagyma
  • 200 g felkockázott édes alma
  • 100 g mazsola
  • 60 ml vörös almaecet
  • 20 ml olívaolaj
  • 20 g felkockázott friss gyömbér
  • 4 kanál barna cukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 2 kanál mustármag
  • ½ kiskanál szegfűbors
  • ½ kiskanál só
  • 1 db egész fahéj, kb. 5 cm
Egy fazékban forrósítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és az almát, és rövid ideig habosítsd. Add hozzá a többi hozzávalót, és főzd mérsékelt lángon, fedő alatt nagyjából 1 órát, majd vedd le a fedőt, és időnként megkeverve főzd nagyjából 30 percet, amíg részben besűrűsödik.