Hozzávalók:
- 220 g finomliszt
- 150 g kristálycukor
- 150 g vaj
- 40 db magozott cseresznye
- 40 g mák
- 12 g sütőpor
- 3 tojás
- 1 narancs héja
- egy csipetnyi só
A vajat, cukrot és sót verd fel habbá, és fokozatosan keverd hozzá a tojást. Add hozzá a narancshéjat és a mákot, majd ismét keverd el. A végén add hozzá az átszitált lisztet és sütőport, és az egészet dolgozd össze. a sütő formát kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Az aljára tedd a cseresznyék felét, és rá az elkészített tésztát, majd annak tetejére a cseresznyék másik felét., melyeket finoman nyomd a tésztába. 170 °C-ra előmelegített sütőben süsd nagyjából 50 percig.
A MI TIPPÜNK: Tálald bor redukcióval és cseresznyével.Bor redukció:350 ml vörösbor
100 g kristálycukor
2 db csillagánizs
1 db fahéj
4 egész feketebors
3 egész szegfűbors
Fél narancs leve
Valamennyi hozzávalót tegyél egy fazékba, és addig főzd, amíg a folyadékok szirupos állagúak lesznek. a forró szirupot szűrd le, adj hozzá magozott cseresznyét, és várd meg, míg kihűl.