Tudta, hogy… a batátának, melyet édesburgonyaként is emlegetnek, valójában biológiailag semmi köze sincs a burgonyához? Egy trópusi növényről beszélünk, amely ráadásul már 100 évvel a burgonya előtt megérkezett Európába. Bár az alakja a burgonyára emlékeztet, más okból is kiváló tócsni alapanyag :-).Kukkantsa meg a receptet:
Szükség lesz:
- 200g édesburgonyára (batáta),
- 100g cukkínire,
- 50g reszelt cheddar sajtra,
- 1 tojásra,
- 60g csicseriborsó lisztre,
- 1/2 teáskanál őrölt korianderre,
- sóra, szárított chili paprikára ízlés szerint,
- olaj a sütéshez,
- aprított koriander levelekre
Dip (mártogató): joghurt, préselt foghagyma, citromlé, só, bors
A batátát és a cukkinit vastagabb csíkokra reszeljük, sózzuk be és alaposan nyomkodjuk ki a levét. Adjuk hozzá a reszelt cheddart, tojást, csicseriborsó lisztet, őrölt koriandert valamint chili paprikát és jól keverjük össze, ízlés szerint sóval ízesítsük. Formázzunk belőle tócsnikat, melyeket serpenyőben egy kis olajon aranybarnára sütünk. Foghagymás dippel finom csemegeként tálalhatjuk.