Hozzávalók:
- 500 g félfogós liszt
- 400 g kristálycukor
- 250 g durvára reszelt cukkini
- 250 g durvára reszelt sárgarépa
- 30 g szobahőmérsékletű vaj + a formához
- 1 tasak sütőpor
- 5 tojás
- 2 ek. kakaópor
- egy citrom leve és héja
- 1 dl tej
- egy csipet só
A cukormázhoz:
- 200 g porcukor
- egy citrom leve
Kend ki a sütőformát vajjal, és lisztezd ki. Keverd habosra a kristálycukrot, a puha vajat és a tojássárgákat. A tojássárgás habhoz keverd hozzá a sütőporos, átszitált lisztet, valamint a kakaót, a reszelt répát és a reszelt cukkinit. Előtte egy konyharuhában csavard ki a lereszelt zöldségeket, hogy eltávolítsuk belőlük a felesleges folyadékot. Add a tésztához a tejet és a citromhéjat is, keverd simára. Tedd félre. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd kis adagokban, óvatosan dolgozd a tésztához. A tésztát egyenletesen kend el a kivajazott, kilisztezett formában. 170 °C-ra előmelegített sütőben 40 percen át süssük. A cukormázhoz keverjük el a cukrot a citromlével, és ezzel kenjük meg a még meleg süteményt. Várjuk meg, amíg a máz megszárad, és csak ezután szeleteljük.