info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokÉdes diók omlós tésztából

Édes diók omlós tésztából

DELÍCIA SiliconPRIME mogyoróforma - kép

Hozzávalók a világos diókhoz:

(kb. 100 egész dióhoz)
  • 165 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 70 g darált dió
  • 1 kis tojás

Hozzávalók sötét diókhoz:

(kb. 100 teljes dióhoz)
  • 155 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 70 g darált dió
  • 10 g kakaó
  • 1 kis tojás
Az összes hozzávalót összekeverjük és sima tésztát készítünk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A kivajazott sütőformákat körülbelül félig megtöltjük a tésztával, és 180 ˚C-os sütőben kb 8 percig sütjük.

Karamellás krém
Hozzávalók:

  • 150 g vaj
  • 120 g karamellás sűrített tej (1 tubus sűrített tej és karamell szirup összekeverésével is elkészíthető)
A vajat habosraverjük. Kis adagokban beleforgatjuk karamellás sűrített tejet. A diókat egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, majd a feleket egymáshoz tapasztjuk.

Világos krém
Hozzávalók:

  • 150 g vaj
  • 120 g sűrített tej
     
A vajat habosraverjük. Kis adagokban beleforgatjuk a karamellizált sűrített tejet. A diókat egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel, majd a feleket egymáshoz tapasztjuk.