Emlékszel a nagymamád befőttes üvegeire a spájzban, vagy a sok-sok különböző méretű üvegre otthon, melyeket az anyukád tett el? Az, amiben felnőttünk, újból "divatba jön". Készíts saját kompótokat, lekvárokat és házi szörpöket. A sokszínű termés feldolgozásának számtalan módja van. Ismerj meg közülük néhányat, a hozzájuk való segédeszközökkel együtt.
A házi befőtt varázsa
A befőzésnek nem kell tudománynak lennie, semmilyen különleges fazékra nem lesz hozzá szükséged. Kizárólag egy okos és
helytakarékos készlet kell, mely a hétköznapi fazekat befőző fazékká vásárolja. 24 cm átmérőjű hétköznapi fazék vagy lábas számára alkalmas toldalékkal, masszív üvegfedővel és ellenálló rozsdamentes hőmérővel rendelkezik, mely a fazék belsejének hőmérsékletét mutatja.