25-30 piramishoz készíts elő:
- 120 g babapiskótát
- 150 g porcukrot
- 90 g puha vajat
- 3 ek. tejet
- 30 g fagyasztva szárított epret
- porcukrot a formához
A töltelékhez:
- 50 g puha vajat
- 120 g eperdzsemet
- 3 ek. narancslevet
- ½ kk. reszelt narancshéjat
- 25-30 kerek babapiskótát
Elkészítés:
Először készítsd el a masszát.
Őröld finomra a babapiskótát, és keverd össze a porcukorral. A fagyasztva szárított epret is őröld finomra, és egy sűrű szövésű
sűrű szövésű szitán szitáld a piskótás cukorhoz. Add hozzá a vajat és a tejet is, majd robotgépben keverj sima, puha és kissé ragacsos tésztát. Tedd a hűtőbe 10 percre.
Eközben készítsd el a tölteléket.
Keverd habosra a vajat, majd add hozzá az eperdzsemet, a narancslevet és -héjat. Keverd további 2 percig, hogy a krém teljesen homogén legyen, majd tedd félre a kész tölteléket.
Formázd meg a piramisokat. Tegyél egy kis epres masszát a porcukorral
megszórt formába, alakítsd ki a piramis üregét, majd nyisd ki a formát, és a piramist tedd egy
állványra. A tölteléket szedd egy kerek végű
habzsákba, és töltsd meg vele a piramisokat. Mindegyik darabra helyezz egy kerek babapiskótát. A kész piramisokat rövid ideig hagyd szilárdulni a hűtőben.
TIPPÜNK: Babapiskóta helyett linzertésztából sütött karikákat is tehetsz a piramisok aljára.