info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Epres piramisok

DELÍCIA Méhkaptár forma - kép

25-30 piramishoz készíts elő:

  • 120 g babapiskótát
  • 150 g porcukrot
  • 90 g puha vajat
  • 3 ek. tejet
  • 30 g fagyasztva szárított epret
  • porcukrot a formához

A töltelékhez:

  • 50 g puha vajat
  • 120 g eperdzsemet
  • 3 ek. narancslevet
  • ½ kk. reszelt narancshéjat
  • 25-30 kerek babapiskótát

Elkészítés:

Először készítsd el a masszát.  Őröld  finomra a babapiskótát, és keverd össze a porcukorral. A fagyasztva szárított epret is őröld finomra, és egy sűrű szövésű sűrű szövésű szitán szitáld a piskótás cukorhoz. Add hozzá a vajat és a tejet is, majd robotgépben keverj sima, puha és kissé ragacsos tésztát. Tedd a hűtőbe 10 percre.

Eközben készítsd el a tölteléket. Keverd habosra a vajat, majd add hozzá az eperdzsemet, a narancslevet és -héjat. Keverd további 2 percig, hogy a krém teljesen homogén legyen, majd tedd félre a kész tölteléket.

Formázd meg a piramisokat. Tegyél egy kis epres masszát a porcukorral megszórt formába, alakítsd ki a piramis üregét, majd nyisd ki a formát, és a piramist tedd egy állványra. A tölteléket szedd egy kerek végű habzsákba, és töltsd meg vele a piramisokat. Mindegyik darabra helyezz egy kerek babapiskótát. A kész piramisokat rövid ideig hagyd szilárdulni a hűtőben.

TIPPÜNK: Babapiskóta helyett linzertésztából sütött karikákat is tehetsz a piramisok aljára.