Hozzávalók:
- 560 g pizzaliszt
- 140 g szemolina dara
- 7 g friss élesztő
- 35 g olivaolaj
- 490 g langyos víz
- 11 g só
Elkészítés:
Valamennyi hozzávalót keverj össze, és dolgozd el simára. Az elkészült tésztát takard le, és pihentesd 40 percig. A tésztát kétszer forgasd át fentről lefelé, majd jobbról balra. Ez után tedd a tésztát egy nagy, belisztezett tálba, takard le, és tedd hűtőbe 20 órára. A megkelesztett és pihentetett tésztát fordítsd ki egy belisztezett felületre, és oszd el 4 egyenlő részre. Ez után hagy további 4 órát kelni egy olajjal kikent, letakart tálban. Vegyél ki egy adag tésztát, tedd egy belisztezett gyúródeszkára, és készítsd el a a kerek pizza formát. A pizzád kend meg a paradicsomszósszal, tegyél rá paradicsomokat, mozzarellát, és tedd be a legmagasabb fokozatra állított, előmelegített sütőbe. Addig süsd, amíg a széle nem lesz aranybarna.