info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHús nélküli ételekEredeti olasz margherita pizza

Eredeti olasz margherita pizza

Eredeti olasz margherita pizza - kép

Hozzávalók:

  • 560 g pizzaliszt
  • 140 g szemolina dara
  • 7 g friss élesztő
  • 35 g olivaolaj
  • 490 g langyos víz
  • 11 g só

Elkészítés:


Valamennyi hozzávalót keverj össze, és dolgozd el simára. Az elkészült tésztát takard le, és pihentesd 40 percig. A tésztát kétszer forgasd át fentről lefelé, majd jobbról balra. Ez után tedd a tésztát egy nagy, belisztezett tálba, takard le, és tedd hűtőbe 20 órára. A megkelesztett és pihentetett tésztát fordítsd ki egy belisztezett felületre, és oszd el 4 egyenlő részre. Ez után hagy további 4 órát kelni egy olajjal kikent, letakart tálban. Vegyél ki egy adag tésztát, tedd egy belisztezett gyúródeszkára, és készítsd el a a kerek pizza formát. A pizzád kend meg a paradicsomszósszal, tegyél rá paradicsomokat, mozzarellát, és tedd be a legmagasabb fokozatra állított, előmelegített sütőbe. Addig süsd, amíg a széle nem lesz aranybarna.