Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát összegyúrjuk,
fóliába csomagoljuk, és
30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Előkészítjük a
kosárkaformákat, vajjal kikenjük, illetve használhatunk kifejezetten
sütőformába szánt olajat is. A pihentetett tésztát hengerré formázzuk, egyenlő darabokra vágjuk, majd a formákba nyomkodjuk. A formákat tepsire helyezzük, és
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. A megsült kosárkákat hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez a cottage cheese-t finomra törjük,
szitán passzírozzuk vagy
turmixoljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A vaníliás pudingot a
300 ml tejben megfőzzük, és hozzákeverjük a porcukrot. Amint a puding kihűlt, hozzáadjuk a sajtot, és simára keverjük, hogy lágy krémet kapjunk. Ha a kosárkákat hosszabb ideig szeretnénk tárolni, adjunk hozzá még 100 g puha vajat is.
A kosárkákat
megtöltjük a krémmel, és gyümölccsel díszítjük.