
Készítsd elő a következőket:
20 darabhoz:
- 500 g csicseriborsó (szárított)
- 100 g újhagyma
- 50 g friss koriander
- 30 g simalevelű petrezselyem
- 1 ½ teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt szegfűbors
- 1 teáskanál szárított majoránna
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított hagyma
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál szárított édesköménymag – összetörve
- 1 teáskanál sütőpor
- csili ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A szárított csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk . Leöntjük a vizet, majd a csicseriborsót a többi hozzávalóval együtt egy HANDY húsdarálóban ledaráljuk. A finom őrléshez való korongot használjuk. A masszát megkeverjük, és kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Forró olajban fokozatosan aranybarnára sütjük.
A recepthez segítségedre lehetnek: