info text

Falafel pitában

FRESCO Tányérok - kép

Készítsd elő a következőket:

20 darabhoz: 
  • 500 g csicseriborsó (szárított)
  • 100 g újhagyma
  • 50 g friss koriander
  • 30 g simalevelű petrezselyem
  • 1 ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított hagyma
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál szárított édesköménymag – összetörve
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csili ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A szárított csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk . Leöntjük a vizet, majd a csicseriborsót a többi hozzávalóval együtt egy HANDY húsdarálóban ledaráljuk. A finom őrléshez való korongot használjuk. A masszát megkeverjük, és kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Forró olajban fokozatosan aranybarnára sütjük.

A recepthez segítségedre lehetnek: