- sertésbél
- 500 g sertéshátszín
- 300 g sertéslapocka
- 200 g marhanyak
- 100 ml száraz fehérbor
- 100 ml 33%-os tejszín
- 60 g zsemlemorzsa
- 20 g só
- 1 tojás
- 2 g fehérbors
- 2 g őrölt szerecsendió
- 1 g őrölt szegfűszeg
- a sütéshez zsír vagy olaj
Elkészítés:
- A sertésbelet 2 órára vízbe áztatjuk.
- A húsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel.
- A fűszeres húshoz hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a hideg bort és a hideg tejszínt, az egészet összedolgozzuk.
- A húsos keveréket tartsuk a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten.
- Egy hurkatöltő segítségével megtöltjük a kolbászokat, feltekerjük és nyárssal átszúrjuk őket.
- A feltekert kolbászokat mindkét oldalukon, zsíron, serpenyőben megpirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
TIPPÜNK: A sütés előtt a kolbászokat gyorsan forrázzuk le meleg vízben.