info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHúsokFehér kolbász borral

Fehér kolbász borral

HúsokReceptek
2024. 01. 25.
Fehér kolbász borral - kép
  • sertésbél
  • 500 g sertéshátszín
  • 300 g sertéslapocka
  • 200 g marhanyak
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 100 ml 33%-os tejszín
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 20 g só
  • 1 tojás
  • 2 g fehérbors
  • 2 g őrölt szerecsendió
  • 1 g őrölt szegfűszeg
  • a sütéshez zsír vagy olaj

Elkészítés:

  1. A sertésbelet 2 órára vízbe áztatjuk.
  2. A húsokat ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel.
  3. A fűszeres húshoz hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a hideg bort és a hideg tejszínt, az egészet összedolgozzuk.
  4. A húsos keveréket tartsuk a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten.
  5. Egy hurkatöltő segítségével megtöltjük a kolbászokat, feltekerjük és nyárssal átszúrjuk őket.
  6. A feltekert kolbászokat mindkét oldalukon, zsíron, serpenyőben megpirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
TIPPÜNK: A sütés előtt a kolbászokat gyorsan forrázzuk le meleg vízben.