Hozzávalók
- 4 nagyobb alma
- 3 kanál barna rum
- 2 tojás
- 150 g rétesliszt
- 115 g kristálycukor
- 8 kanál olvasztott vaj
- 1/2 kiskanál vanília kivonat
- 1 sütőpor
- egy csipetnyi só
Elkészítés
Az almákat a HANDY almahámozóval és szeletelővel vágd szeletekre, helyezd egy tálba, és öntsd fel a rummal. Hagyd, hogy megszívja magát. Mindeközben a tojást és a cukrot verd fel habbá, majd állandó keverés mellett add hozzá a vanília kivonatot és az olvasztott vajat. Végezetül dolgozd el benne a lisztet, sütőport és az egy csipetnyi sót. A tésztát öntsd kikent és megszórt formába, melyre rétegelve helyezd a rumba áztatott almát, melyet finoman nyomj bele a tésztába, és öntsd rá a tálban maradt rumot. 50-60 percig süsd 180 °C-on.