Hozzávalók:
- 6 tojás
- 50 ml tej
- 100 g parmezán sajt
- 1 kis hagyma
- 1 kis cukkini
- só és bors
- szerecsendió
- 1 evőkanál olívaolaj
- egy maréknyi rukkola
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel, adjuk hozzá a finomra reszelt parmezán sajtot, sót, borsot és egy csipet szerecsendiót. Az így kapott keveréket jól keverjük össze. Egy
közepes méretű, sütőben is használható serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsuk aranybarnára. Ezután adjuk hozzá az apróra kockázott cukkinit és rövid ideig pirítsuk. Öntsük a tojásos keveréket a serpenyőben egyenletesen eloszlatott alapra, és
süssük a kb. 4 percig. Tegyük át a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és a frittatát
kb. 5–6 percig hagyjuk sülni felső lángon. Tálaláskor díszítsük rukkolával.
EGY TIPP: A frittatát tetszés szerint más hozzávalókkal is gazdagíthatjuk. Remek választás például a paprika, a paradicsom, a spenót, a póréhagyma vagy mondjuk a kedvenc sajtféleségeid.