Hozzávalók:
Az alaphoz- 11 tojás
- 200 g porcukor
- 100 g főtt gesztenye apróra vágva
- 80 g mandulaliszt vagy mandula
- 1 teáskanál rizsliszt
- vaj a kikenéshez és kukoricaliszt a sütőforma megszórásához
A krémhez:- 250 g zsíros túró
- 100 g főtt gesztenye
- 100 g porcukor
Az alap elkészítése:A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A tojássárgáját és a cukrot krémes habbá verjük. A mandulát finomra reszeljük, vagy használhatunk mandulalisztet is. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Az összes hozzávalót finoman összekeverjük. Előkészítjük a tortaformát, kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 percig sütjük.
A krém elkészítése:A cukrot és a túrót habosra keverjük. A torta tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk apróra vágott gesztenyével.
Egy tipp: A tortát csokireszelékkel is díszíthetjük.
Ha az alapot ketté szeretnénk vágni, hogy a torta közepét is megtölthessük a krémmel, akkor kétszeres mennyiségű túróra lesz szükségünk, és a gesztenyét apróbbra kell vágni.