info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekÉdes finomságokGluténmentes gesztenyetorta

Gluténmentes gesztenyetorta

Gluténmentes gesztenyetorta - kép

Hozzávalók:

Az alaphoz
  • 11 tojás
  • 200 g porcukor
  • 100 g főtt gesztenye apróra vágva
  • 80 g mandulaliszt vagy mandula
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • vaj a kikenéshez és kukoricaliszt a sütőforma megszórásához
A krémhez:
  • 250 g zsíros túró
  • 100 g főtt gesztenye
  • 100 g porcukor
Az alap elkészítése:
A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A tojássárgáját és a cukrot krémes habbá verjük. A mandulát finomra reszeljük, vagy használhatunk mandulalisztet is. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Az összes hozzávalót finoman összekeverjük. Előkészítjük a tortaformát, kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 percig sütjük.


A krém elkészítése:
A cukrot és a túrót habosra keverjük. A torta tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk apróra vágott gesztenyével.

Egy tipp: A tortát csokireszelékkel is díszíthetjük.
Ha az alapot ketté szeretnénk vágni, hogy a torta közepét is megtölthessük a krémmel, akkor kétszeres mennyiségű túróra lesz szükségünk, és a gesztenyét apróbbra kell vágni.