info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Gombás marhaszelet

ReceptekHúsok
2024. 10. 04.
SIENA lapostányér ø 27 cm - kép

Hozzávalók:

  • 500 g szeletelt marha hátszín
  • 700 ml marhahúsleves alaplé
  • 350 g erdei gomba
  • 150 ml száraz vörösbor
  • 100 g kockára vágott szalonna
  • 100 ml olaj
  • 30 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük. Félretesszük. A bacont és a finomra vágott hagymát egy tiszta serpenyőbe tesszük, és kevés olajon öntjük aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a borral, kb. 3 percig kavargatjuk, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáadjuk a megsült húst. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kuktában 15 percig pároljuk. Közben a felszeletelt gombát vajban és a maradék olajban megpirítjuk, köménnyel, borssal, sóval ízesítjük, majd félretesszük. A párolt húshoz hozzáadjuk a gombát, az összezúzott fokhagymát, majd kb. 15 percig főzzük.

Egy tipp: A szószt mustárral is ízesíthetjük.