Házi készítésű „kismackók” édes krémtöltelékkel
A tésztához vegyél elő:
- 150 g finomlisztet
- 100 g porcukrot
- 100 g megolvasztott, szobahőmérsékletű vajat + a formához
- 150 ml főzőtejszínt
- 10 kk. magas mogyorótartalmú, jó minőségű kakaós-mogyorós krémet
- 2 tojást
- 16 g vaníliás cukrot (2 tasak)
- 1 kk. foszfátmentes sütőport
- 1 kk. kakaót
Elkészítés:
- A tojást keverd habosra a por- és a vaníliás cukorral. Add hozzá az olvasztott vajat, a tejszínt és a sütőporral elkevert lisztet.
- A sötétebb részekhez: Egy evőkanálnyi tésztához keverj egy kiskanál kakaót.
- A forma megtöltése: Kend ki a formát olvasztott vajjal vagy permetezz bele sütőformába való olajat. Helyezd egy sima sütőlapra. Habzsák segítségével töltsd meg a forma mélyedéseit (szem, orr, fül és mancsok) a kakaós tésztával. Egy másik habzsák segítségével töltsd meg mindegyik formát körülbelül félig a világos tésztával (sütés közben a tészta meg fog nőni). A mackók testének közepére szedj egy-egy kiskanálnyi kakaós-mogyorós krémet. Helyezd a formát 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd a kismackókat 30 percig.
- TIPPÜNK: A mogyorókrém helyett jó minőségű, apróra vágott, nugáttöltelékes étcsokoládét is használhatsz.