A tojásfőzés nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik – főleg, ha lágy vagy buggyantott tojást szeretnél készíteni. A tojás tele van fehérjével és egészséges zsírokkal, ráadásul szinte bármihez passzol – szendvicsekhez, reggelire vagy salátákba is. Olvasd el útmutatónkat és legyél te is a tojásfőzés mestere!
Lágy, félkemény és kemény tojás főzése
- Tölts meg egy kisebb lábast háromnegyedéig vízzel, majd forrald fel.
- Egy kanál vagy tojásfogó csipesz segítségével óvatosan tedd a tojásokat a forrásban lévő vízbe, és állítsd be a stoppert.
- Amint letelt az idő, tedd a tojásokat jeges vízbe, hogy megálljon a főzés folyamata.
- Törd fel, hámozd meg, és élvezd az ízét!
A lágy tojást (hogy a sárgája folyós maradjon) 5 perc főzd.
A félkemény tojás (kissé folyós sárgája) főzési ideje 7 perc.
Ha kemény tojást szeretnél, 10 percig kell főznöd.
A
PRESIDENT elektromos tojásfőző egy praktikus eszköz, amellyel pillanatok alatt elkészítheted a lágy, félkemény vagy kemény tojásokat. Az előre beállított programoknak köszönhetően nem kell az időt figyelned – a készülék automatikusan leáll, amikor a tojás elkészült.