A frissen sült kenyér – add ajándékba az otthon illatát és melegét
A karácsonyi ajándék lehet nemcsak illatos, hanem frissen sült is. A házi kenyér tökéletes és ízletes ajándék jótékonysági vagy iskolai vásárokra is.
Hogyan süss ropogós házi kenyeret?
Hozzávalók:- 340 ml víz
- 250 g finomliszt + egy kevés a nyújtáshoz
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 13 g só
- 7 g szárított élesztő
Elkészítése:Keverd össze az összes hozzávalót, gyúrd meg a kenyértésztát, és hagyd 60 percig kelni. A megkelt tésztát egy lisztezett felületen formázd cipóvá. Tedd a cipót egy tálba, takard le egy konyharuhával, és hagyd további 30 percig kelni. Tedd az üres formát a fedővel együtt a sütőbe, állítsd be a hőmérsékletet 250 °C-ra, kapcsold be a sütőt, és hagyd a formát és a fedőt 30 percig melegedni, amíg a tészta megkel. Az előmelegített forma alsó részébe borítsd bele a megkelt cipót, tedd rá a fedőt, és süsd 250 °C-on kb. 30 percig.
Készítsd elő a megfelelő eszközöket, és nem fogsz meglepődni. A
PRESIDENT konyhai robotgép megbízhatóan kidolgozza a kenyértésztát, amely a speciális
kenyérkosárban tökéletesen megkel és formát nyer. A
kerámia sütőformában a kenyér ropogósra sül, ráadásul a formát nemcsak kenyérsütésre, hanem húsok és sütemények elkészítésére is használhatod.
Hogyan csomagold be a kenyeret, hogy igazi ajándék legyen?Ezekre biztosan szükséged lesz: