Hozzávalók:
- 320 g füstölt hús
- 160 g fehér kenyér a héja nélkül
- 100 g medvehagyma
- 20 ml olívaolaj
- 5 tojás
- 1 hagyma
- 1 kk. apróra vágott friss kakukkfű
- 1 kk. egész koriandermag
- 1 kk. egész édesköménymag
- szerecsendió ízlés szerint
- vaj a sütőforma kikenéséhez
- só, bors
- árvacsalán, ibolya, medvehagyma és százszorszép virága
Elkészítés:
A héj nélküli fehér kenyeret vágd kisebb kockákra, a kockákat helyezd egy
keverőtálba. A füstölt húst vágd kisebb darabokra, és add a kenyérhez. A medvehagymát aprítsd fel, és szórd a tálba a többi hozzávalóhoz. Aprítsd fel a hagymát is, pirítsd meg az olajon a friss kakukkfűvel együtt, és helyezd a tálba. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a szárazon megpirított, mozsárban finomra tört koriander- és édesköménymagot. Keverd össze a hozzávalókat, és öntsd a keveréket a vajjal kikent sütőformába. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. A kész tölteléket szórd meg árvacsalán, ibolya, medvehagyma és százszorszép virágával.
Ezekre lesz szükséged: