Közeledik az advent, amit a meghitt ünnepi vacsora koronáz meg szenteste. A legtöbben ilyenkor hagyományos karácsonyi fogást választjuk: rántott pontyot burgonyasalátával. Ha még nincs saját recepted a legfinomabb salátához és a tökéletesen elkészített pontyhoz, itt a mi tippünk:
Burgonyasaláta
- 500 g burgonya
- 3 tojás
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- ¼ zeller
- 1 nagyobb hagyma
- 5 db csemegeuborka
- 2 evőkanál mustár
- 50 g vaj
- só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük, kihűlés után meghámozzuk és a megfőtt gyökérzöldségekkel együtt a
PRESTO húros szeletelővel feldaraboljuk. A keményre főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat kivesszük, és egy
tálba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, a szobahőmérsékletű vajat, sózzuk, borsozzuk, majd habbá keverjük Uborkalével ízesítjük, összekeverjük, és az elkészült masszával leöntjük a felkockázott burgonyát és zöldségeket. A meghámozott, megtisztított hagymát, az uborkát és a tojásfehérjét apróra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz, és az egészet alaposan összekeverjük. Tálalás előtt a salátát
legalább egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük.Egy tipp:
Szoktál majonézt tenni a salátába? Próbáld ki helyette a natúr joghurtot! Tökéletesen kiegészíti az ízeket, és egészségesebb is!
Rántott ponty
- 750 g ponty
- 50 g finomliszt
- 2 tojás
- 100 ml tej
- 300 g zsemlemorzsa
- só
- zsiradék a sütéshez
A megtisztított,
kibelezett pontyot szeletekre vágjuk és megsózzuk. A szeleteket bepanírozzuk – ehhez nagy segítség lehet a
PRESTO panírozókészlet. Aranybarnára sütjük.