info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Indiai borsóleves

ReceptekLevesek
2024. 05. 01.
Indiai borsóleves - kép

Hozzávalók:

  • 200 ml kókusztej vagy tejszín
  • 300 g burgonya
  • 200 g friss vagy fagyasztott borsó
  • 30 ml olaj
  • 2 teáskanál rómaikömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál garam masala fűszer
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
  • 1 l zöldségleves alaplé
  • 1 hagyma
  • csili ízlés szerint
  • só, bors

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát, a kockára vágott burgonyát és az apróra vágott fokhagymát olajon kis ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a garam masalát, a koriandert, a köményt, sózzuk, borsozzuk, és még egy rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk az apróra vágott csilit és felforraljuk. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Hozzáadjuk a borsót és további 5 percig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.