Hozzávalók:
- 200 ml kókusztej vagy tejszín
- 300 g burgonya
- 200 g friss vagy fagyasztott borsó
- 30 ml olaj
- 2 teáskanál rómaikömény
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 2 teáskanál garam masala fűszer
- 2 gerezd fokhagyma (vagy ízlés szerint)
- 1 l zöldségleves alaplé
- 1 hagyma
- csili ízlés szerint
- só, bors
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát, a kockára vágott burgonyát és az apróra vágott fokhagymát olajon kis ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a garam masalát, a koriandert, a köményt, sózzuk, borsozzuk, és még egy rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk az apróra vágott csilit és felforraljuk. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Hozzáadjuk a borsót és további 5 percig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk. Friss korianderrel díszítve tálaljuk.