Az élesztőt összekeverjük egy teáskanál cukorral, ráöntünk 100 ml tejszínt, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, és hagyjuk felfutni a kovászt. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a kovászt, és lágy, nem ragadós tésztát gyúrunk belőle. Fóliával letakarjuk, és körülbelül egy órán át kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. A megkelt tésztát 24 részre osztjuk, mindegyikből 20 cm hosszú rudakat sodrunk, majd nyuszifüleket formázva csomóba tekerjük, és a megformázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük(a megadott mennyiség 2 tepsinyi lesz). A júdáskalácsokat megkenjük a két evőkanál vízzel felvert tojással, majd további 20 percig kelesztjük. Közben a sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A megkelt kalácsokat ismét megkenjük tojással, majd a sütőbe tesszük. Kb. 15 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek és megszilárdulnak. A mézet felmelegítjük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és addig keverjük, amíg az teljesen fel nem olvad. A frissen sült júdáskalácsokat azonnal megkenjük a mézes-vajas mázzal.