info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Kakaós linzer

Kakaós linzer - kép
  • 375 g finomliszt
  • 45 g kakaó
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 250 g vaj
  • 120 g porcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
A vajat a cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a tojást és a vaníliakivonatot. Egy másik tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót, és hozzáadjuk a vaj és a tojás keverékhez. Simára gyúrjuk a tésztát, és legalább egy órát pihentetjük a hűtőben, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat. 10-12 percig sütjük 180 ˚C-on.

 

A krémhez:

  • 1 tubus karamellizált sűrített tej