info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Karfiolos curry rizzsel

SmartCLICK Mély serpenyő ø 28 cm, kétfülű - kép

Hozzávalók:

  • 500 g karfiol
  • 400 g burgonya
  • 400 g kókusztej
  • 60 ml napraforgóolaj
  • 50 g currypaszta (sárga)
  • 3 dl víz
  • 2 hagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • só és bors
  • garam masala fűszer ízlés szerint
  • friss koriander

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a currypasztát, és 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a vizet, és simára keverjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a reszelt gyömbért, a garam masala fűszert, sózzuk, borsozzuk, és kb. 7 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a karfiolrózsákat és a kókusztejet, majd puhára főzzük. A curryt rizzsel tálaljuk, friss korianderlevelekkel megszórva.