Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk, kisebb darabokra szedjük, majd enyhén sós vízben 1 percig előfőzzük.
Leszűrjük.
A szalonnát forró olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és rövid ideig fonnyasztjuk Leszűrjük.
Egy
tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a mustárt és a fűszereket.
A karfiolt
sütőformába tesszük, hozzáadjuk a szalonnás-spenótos keveréket, majd megszórjuk a reszelt gouda és kékpenészes sajt felével.
1 percre elősütjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A frittatának meg kell szilárdulnia.
Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.