info text

Karfiolos frittata

GUSTO hullámosszélű kerek sütőforma ø 28 cm - kép

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 250 ml 30%-os tejszín
  • 100 g füstölt szalonna kockára vágva
  • 125 g gouda sajt
  • 100 g kékpenészes sajt
  • 50 g leveles spenót
  • 8 tojás
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál mézes mustár
  • 1 evőkanál olaj
  • só és bors

Elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk, kisebb darabokra szedjük, majd enyhén sós vízben 1 percig előfőzzük. Leszűrjük.

A szalonnát forró olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és rövid ideig fonnyasztjuk Leszűrjük.

Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tejszínt, a mustárt és a fűszereket.

A karfiolt sütőformába tesszük, hozzáadjuk a szalonnás-spenótos keveréket, majd megszórjuk a reszelt gouda és kékpenészes sajt felével. 1 percre elősütjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A frittatának meg kell szilárdulnia. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
 

Az elkészítésben segítségedre lesznek: