A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A tojássárgáját a maradék cukorral sűrű habbá keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, az olajat és a langyos tejet, majd alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába, hozzáadjuk a kandírozott citromot, a reszelt citromhéjat és egy evőkanál citromlevet. Az egészet könnyed mozdulatokkal összedolgozzuk, majd kivajazott és liszttel megszórt kuglófformába öntjük.
170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral letakarva kb. 50 percig sütjük. Miután kihűlt, ráöntjük a citrommázat.
A mázat az összes hozzávaló összekeverésével készítjük el.