info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogTematikus hetekKulináris különlegességek nyomában

Kulináris különlegességek nyomában

Tematikus hetek
2024. 06. 27.
Igazi ínyenc vagy, aki szeret különleges, új ízeket és illatokat felfedezni? Nem feltétlenül kell útra kelned vagy éttermek után járkálnod – válogatott receptjeinket otthon is elkészítheted! Meglátod, menni fog, és mi is szívesen segítünk neked az előkészületekkel és minden más főzéssel kapcsolatos dologban.
DELIGHT edénykészlet, 8 db - kép

Napsütötte Olaszország

Pizza és pasta, persze, tudjuk, de az olasz konyha ennél sokkal többet kínál. Mi most a hagyományos ribollita levest ajánljuk a figyelmedbe. Ennek elkészítéséhez nemcsak egy bevált receptre van szükség, hanem egy rendes, megbízható fazékre is. Ideális esetben szerezz be rögtön egy teljes DELIGHT edénykészletet. Minden edény háromrétegű aljjal, mérőskálával és masszív rozsdamentes fedővel rendelkezik. 
i-PREMIUM Stone mélyserpenyő ø 28 cm - kép
A bolognai ragut is érdemes felvenned az olasz specialitások listájára. Az olaszok egyszerűen imádják. Az elkészítése gyerekjáték lesz a méretes i-PREMIUM Stone mély serpenyőben. Ezt a serpenyőt „kőhatású” megjelenése, masszív kivitele és ergonomikus, akasztólyukkal ellátott fogantyúja miatt is kedvelni fogod. 
GrandCHEF elektromos fagylaltkészítő gép - kép
Ínyenc olaszországi utazásunk utolsó fejezete a „Gelato”, vagyis a hamisítatlan olasz fagylalt lesz. Készítsd el a saját házi fagylaltodat egy GrandCHEF elektromos fagylaltkészítőben. Ez a készülék akár 800 ml minőségi fagylaltot vagy sorbetet készít, adalékanyagok és felesleges édesítőszerek nélkül, sőt, még jeges koktélokat is varázsolhatsz vele az asztalra. A csomag tartalmazza a recepteket is. 
PRESIDENT kontaktgrill - kép

Az egzotikus Mexikó

A mexikói konyha változatos, sokszínű, tele van ízekkel és illatokkal. Valószínűleg már ismered a quesadillát, a tacos de carnitast vagy a nachost, most próbáld ki hát a carne asadát – a vékonyra szeletelt, grillezett steaket tortillával és salsával tálalva. Grillezd meg a nagy, 2000 W-os teljesítményű  PRESIDENT elektromos grillben, amely kétoldalas „barbecue” grillezést is lehetővé tesz, és a felső grillezőlap 5 pozícióban állítható.
PRESIDENT Stone fazék - kép
A mexikói konyhához hozzátartoznak a „sopas”, azaz a levesek is. Elkészíthetsz például egy különleges levest fekete babból, étcsokoládéval. Ha szeretnéd tovább bővíteni az edényeid számát, ajánljuk figyelmedbe a PRESIDENT Stone edényt fedővel. Az ebbe a termékcsaládba tartozó edények rendkívül tartós tapadásmentes bevonattal rendelkeznek, ellenállnak a fém konyhai eszközöknek, és sütőben is használhatóak. Mindezt megkoronázza a vonzó „kőedény” külső.
GUSTO szervírozó sütőtál - kép
Mexikóban kiváló desszertekkel is kényeztetnek. A churrost biztosan ismered, de hallottál-e már a „tres leches”-ről? A lágy „háromtejes” piskótát, amit tejszínhabbal, fahéjjal és csokoládéval kell díszíteni, a GUSTO sütőtálban süsd meg. Ez kiváló minőségű porcelánból készült, és amit elkészítesz, azt később nyugodtan tálalhatod is benne. A sütőtálat a hűtőbe is beteheted, és mosogatógépben is tisztíthatod. Többféle méretben is kapható.
GrandCHEF szervírozótálca - kép

Magával ragadó Ázsia

Az ázsiai konyha a világ egyik legegészségesebb konyhája. Édes, savanyú, keserű és fűszeres, mégis mindig finom és magával ragadó. Az ízek ábécéje valószínűleg a sushi „s” betűjével kezdődik, a NIKKO termékcsaládban pedig minden lényeges kellék megtalálható az elkészítéséhez. De az ázsiai konyha nagy hangsúlyt fektet a szervírozásra is. A házilag elkészített sushit tálald a vonzó GrandCHEF paladeszkákon; többféle méretben és formában is beszerezheted őket, egyedi felületkezeléssel és csúszásmentes lábakkal. 
PRESIDENT wok - kép
A forró ételeket hagyományosan wok serpenyőben készítik. Ha az ázsiai konyhát szeretnéd beépíteni az étrendedbe, kényeztesd magad a fényűző PRESIDENT wokkal. Tapadásmentes felületének köszönhetően semmi sem ég oda benne, így teljesen nyugodt lehetsz a sütés közben. A népszerű taiföldi pad thai kipróbált és bevált receptjét is figyelmedbe ajánljuk, próbáld ki! 
NIKKO bambusz párolókosár ø 20 cm, kétszintes - kép
A hagyományos japán gyozát és a kínai dim sum galuskát egyaránt úgynevezett „párolóban” főzik. Légy stílusos, és szerezz be egy bambuszból készült NIKKO párolókosarat. Ezt csak bele kell helyezned egy wokba vagy egy átlagos serpenyőbe kevés vízzel, és az ételek fokozatosan megpárolódnak benne. Remek módja ez a zöldségek, halak vagy a különféle tekercsek elkészítésének. A NIKKO kosarak kézzel készülnek, így minden darab eredeti.