Felhevítünk egy kevés olajat, majd aranyszínűre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, póréhagymát és fokhagymát, majd további 2 percig pirítjuk. Belekeverjük a chilipasztát, a reszelt gyömbért és az összes fűszert, majd rövid ideig tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel, és alaposan elkeverjük.
Az átöblített lencsét a fazékba szórjuk, majd a levest időnként megkeverve kb. 30 percig főzzük. Közben egy kevés olajon aranybarnára sütjük a szeletekre vágott lilahagymát. A felesleges zsiradékot egy szalvétával leitatjuk róla.
A megfőtt leves kétharmadát turmixgépbe öntjük, és simára turmixoljuk, a maradékot félretesszük.
A két részt összekeverjük, és ha szükséges, forró alaplével vagy vízzel hígítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük.
Tálalás előtt a levest megszórjuk a sült hagymával és aprított petrezselyemmel.