info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Mákos koszorú

Mákos koszorú - kép

Hozzávalók (két koszorúhoz):

  • 750 g finomliszt
  • 300 ml tej
  • 100 g vaj
  • 30 g kristálycukor
  • 20 g élesztő
  • 3 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • ½ kk. só

A máktöltelékhez:

  • 200 g darált mák
  • 300 ml tej
  • 80 g porcukor
  • 30 ml rum

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt három evőkanál meleg tejjel és egy kis cukorral. A puha vajat dolgozd el a tojással és a cukorral. Add hozzá a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejet. Dolgozd ki a tésztát, és hagyd egy órán át kelni. Eközben készítsd el a tölteléket. Főzd fel a tejet a mákkal és a cukorral. Ízlés szerint rumot is adhatsz hozzá. Hagyd kihűlni a tölteléket. Ha a tészta megkelt, oszd két részre. Az egyik felét nyújtsd ki egy deszkán. A kinyújtott tésztát kend meg a töltelék felével, és tekerd fel. A tésztarudat hosszában vágd fel, de az utolsó néhány centimétert hagyd ki. A rudat csavard meg többször, hogy szép koszorúformája legyen, végül nyomd össze a két végét. Ugyanígy készítsd el a tészta másik felét is. 170 °C-ra előmelegített sütőben süsd a koszorúkat kb. 25 percig. Várd meg, amíg kihűlnek, majd szeleteld fel és porcukrozd meg őket.


Jól jöhetnek hozzá: