info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Mézeskalács méhkasok

DELÍCIA méhkaptárforma - kép
Recept körülbelül 35 méhkashoz
 

A méhkashoz:

  • 230 g kész mézeskalács + a megszóráshoz
  • 160 g porcukor
  • 60 g vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
A mézeskalácsot és a porcukrot finomra daráljuk, hozzáadjuk a vajat, rumot és a fűszereket, majd összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. A formát porcukorral megszórjuk, megformázzuk a méhkasokat, majd a hűtőbe tesszük őket.
 

Hozzávalók a meggyes ganache-hoz:

  • 150 g fehér csokoládé
  • 125 g meggylekvár + a kenéshez
A lekvárt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad és összekeveredik a lekvárral. Fóliával letakarva másnapig hűtőbe tesszük. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk a ganache-t. Egy habzsák segítségével megtöltjük a méhkasokat a ganache-sal, majd linzer- vagy mézeskalácskoronggal lezárjuk. A méhkasokat vékonyan megkenjük lekvárral, és megszórjuk reszelt mézeskaláccsal.