Hozzávalók:
A habcsókhoz:
- 2 tojásfehérje
- 100 g kristálycukor
Verd a tojásfehérjét a cukorral legalább 10 percig, amíg a habverővel csúcsokat tudsz formázni a tojáshabból. Szedd a habot csőrös habzsákba. Tedd a sablont egy tepsire, terítsd le sütőpapírral, és ezen formázz habcsókokat. Vedd ki a sablont, és 90°-ra előmelegített sütőben 2 órán át szárítsd a habcsókokat.
A krémhez:
- 250 ml 40%-os tejszín
- 250 g krémes tehéntúró (kb. 3-9% közti zsírtartalom)
Verd habbá a tejszínt, majd forgasd bele a krémes túrót. Ezt a krémet habzsákból nyomd a kész habcsókokra.
A lemon curdhöz (citromos öntet):
- 330 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 citrom leve és héja
Egy gőzfürdőbe helyezett tálkába tedd bele a vajat, a cukrot és a jól megmosott citromok levét és héját. Keverd, amíg a krém egynemű lesz. Egy másik tálban verd habosra az egész tojásokat és a tojássárgáját. A cukros-citromos vajat vedd ki a gőzfürdőből, és gyorsan keverd bele a tojáshabot. Tedd vissza a gőzfürdőbe, és 8-10 percig folyamatosan, alaposan kevergesd. Ezután tedd félre, és még kis ideig kevergesd. Töltsd befőttesüvegbe, és tárold a hűtőben. A krémmel díszített pavlovákra kiskanállal szedhetsz a lemon curdből.