info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Nagyi házi ketchupja

Nagyi házi ketchupja - kép

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 2 nagy hagyma
  • 2 alma
  • 150 g kristálycukor
  • 120 ml almaecet
  • 60 ml víz
  • 5 egész bors
  • 5 szegfűszeg
  • 5 egész szegfűbors
  • 4 babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kanál csemege fűszerpaprika

Elkészítés:

A paradicsomot, almát és hagymát vágd nagyobb darabokra, a fokhagymagerezdeket pedig félbe. Mindezt tedd a kuktába, add hozzá a cukrot, ecetet, vizet, az összes fűszert, és főzd 20 percig. Ezt követően a fűszereket vedd ki, és a keveréket mixeld simára, majd passzírozd át. Ha a paradicsom levesebb, a ketchup hígabb lesz, ebben az esetben főzd addig, amíg a megfelelő állagot nem éri el.

A MI TIPPÜNK: Ha csípős ketchupot szeretnél készíteni, adj az alaphoz chilli paprikát. Főzheted fazékban is, de ha a kuktában készíted, időt és energiát takarítasz meg.
Nagyi házi ketchupja - kép