Hozzávalók:
- 2 kg paradicsom
- 2 nagy hagyma
- 2 alma
- 150 g kristálycukor
- 120 ml almaecet
- 60 ml víz
- 5 egész bors
- 5 szegfűszeg
- 5 egész szegfűbors
- 4 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál só
- 1 kanál csemege fűszerpaprika
Elkészítés:
A paradicsomot, almát és hagymát vágd nagyobb darabokra, a fokhagymagerezdeket pedig félbe. Mindezt tedd a kuktába, add hozzá a cukrot, ecetet, vizet, az összes fűszert, és főzd 20 percig. Ezt követően a fűszereket vedd ki, és a keveréket mixeld simára, majd passzírozd át. Ha a paradicsom levesebb, a ketchup hígabb lesz, ebben az esetben főzd addig, amíg a megfelelő állagot nem éri el.
A MI TIPPÜNK: Ha csípős ketchupot szeretnél készíteni, adj az alaphoz chilli paprikát. Főzheted fazékban is, de ha a kuktában készíted, időt és energiát takarítasz meg.