Hozzávalók:
Szósz - 33 ml sötét szójaszósz
- 200 ml Kikkoman szójaszósz
- 15 ml Knorr ízesítő
- 33 ml osztrigaszósz
- 0,5 l víz
- 55 ml Tamarind szósz
- 200 g kristálycukor
- 70 g sárgarépa
- 50 g ananász
Alap a serpenyőbe - 500 g lapos rizstészta
- 1 tojás
- 400 g kínai kel
- 150 g sárgarépa
- 150 g póréhagyma
A felszolgáláshoz - pörkölt földimogyoró
- sült hagyma
- mungóbab csíra
- citrom
Először előkészítjük a tésztát, egy fazékban
30–40 percre beáztatjuk, majd félretesszük. Ezután elkészítjük a szósz alapját. Az ananászt és a sárgarépát vízben megfőzzük, amíg megpuhulnak, a víz nagy részét leöntjük, majd a répát és az ananászt simára
turmixoljuk és a kész keveréket félretesszük. Egy másik lábasban összekeverjük az összes folyékony hozzávalót a cukorral és a vízzel, az egészet felforraljuk, majd rövid ideig főzzük. Hozzáadjuk az összeturmixolt ananászt és sárgarépát, és a szósz készen is van. Ezután felforrósítjuk a
wok serpenyőt, beleütünk egy tojást, hozzáadjuk a tésztát, a kínai kelt, a sárgarépát és a póréhagymát. Rövid pirítás után ráöntjük a kész szószt és jól összekeverjük. Nagyobb, mélyebb tálakba tálaljuk, a tésztát pirított földimogyoróval, sült hagymával, mungóbabcsírával és citrommal díszítjük. A megadott mennyiség 4 adagnak felel meg.