info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Pad thai

ReceptekHúsok
2024. 06. 27.
SIENA - kép

Hozzávalók:

Szósz
  • 33 ml sötét szójaszósz       
  • 200 ml Kikkoman szójaszósz
  • 15 ml Knorr ízesítő
  • 33 ml osztrigaszósz
  • 0,5 l víz
  • 55 ml Tamarind szósz
  • 200 g kristálycukor 
  • 70 g sárgarépa
  • 50 g ananász
Alap a serpenyőbe
  • 500 g lapos rizstészta    
  • 1 tojás
  • 400 g kínai kel
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g póréhagyma
A felszolgáláshoz
  • pörkölt földimogyoró
  • sült hagyma
  • mungóbab csíra
  • citrom
Először előkészítjük a tésztát, egy fazékban 30–40 percre beáztatjuk, majd félretesszük. Ezután elkészítjük a szósz alapját. Az ananászt és a sárgarépát vízben megfőzzük, amíg megpuhulnak, a víz nagy részét leöntjük, majd a répát és az ananászt simára turmixoljuk és a kész keveréket félretesszük. Egy másik lábasban összekeverjük az összes folyékony hozzávalót a cukorral és a vízzel, az egészet felforraljuk, majd rövid ideig főzzük. Hozzáadjuk az összeturmixolt ananászt és sárgarépát, és a szósz készen is van. Ezután felforrósítjuk a wok serpenyőt, beleütünk egy tojást, hozzáadjuk a tésztát, a kínai kelt, a sárgarépát és a póréhagymát. Rövid pirítás után ráöntjük a kész szószt és jól összekeverjük. Nagyobb, mélyebb tálakba tálaljuk, a tésztát pirított földimogyoróval, sült hagymával, mungóbabcsírával és citrommal díszítjük. A megadott mennyiség 4 adagnak felel meg.