Idén kápráztass el mindenkit a zöld pisztáciával megszórt, illatos mézeskalács méhkasokkal. Amellett, hogy csodásan néznek ki és nagyon finomak, van még egy előnyük: újrahasznosított anyagból készülnek. Az alapjukat képző tésztához ugyanis a nem sikerült vagy összetört karácsonyi süteményeket használhatod fel.
Recept körülbelül 35 méhkashoz A méhkashoz:
- 270 g linzersütemény
- 100 g porcukor
- 70 g puha vaj
- 50 g kész pisztáciamassza
- 40 g zúzott pisztácia
- 1 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 75 g vaj
- 75 g porcukor
- 2 evőkanál tojáslikőr
- 1 teáskanál pisztáciapaszta + a méhkasok bevonására
- zúzott pisztácia a méhkasok megszórásához
A linzereket a cukorral finomra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, a pisztáciapasztát, a tejet és a
mozsárban összetört pisztáciát. A tésztát összegyúrjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A cukorral megszórt
formák segítségével elkészítjük a méhkasokat, és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és sima krémmé dolgozzuk. Egy habzsák segítségével megtöltjük vele a méhkasokat, majd lezárjuk a kerek tésztával. Hagyjuk kihűlni. A méhkasokat bekenjük pisztáciapasztával, és megszórjuk zúzott pisztáciával.