info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Pisztáciás méhkas

Idén kápráztass el mindenkit a zöld pisztáciával megszórt, illatos mézeskalács méhkasokkal. Amellett, hogy csodásan néznek ki és nagyon finomak, van még egy előnyük: újrahasznosított anyagból készülnek. Az alapjukat képző tésztához ugyanis a nem sikerült vagy összetört karácsonyi süteményeket használhatod fel.
Pisztáciás méhkas - kép
Recept körülbelül 35 méhkashoz
 

A méhkashoz:

  • 270 g linzersütemény
  • 100 g porcukor
  • 70 g puha vaj
  • 50 g kész pisztáciamassza
  • 40 g zúzott pisztácia
  • 1 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 75 g vaj
  • 75 g porcukor
  • 2 evőkanál tojáslikőr
  • 1 teáskanál pisztáciapaszta + a méhkasok bevonására
  • zúzott pisztácia a méhkasok megszórásához
A linzereket a cukorral finomra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, a pisztáciapasztát, a tejet és a mozsárban összetört pisztáciát. A tésztát összegyúrjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A cukorral megszórt formák segítségével elkészítjük a méhkasokat, és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és sima krémmé dolgozzuk. Egy habzsák segítségével megtöltjük vele a méhkasokat, majd lezárjuk a kerek tésztával. Hagyjuk kihűlni. A méhkasokat bekenjük pisztáciapasztával, és megszórjuk zúzott pisztáciával.