info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés

Pitypangszörp

Pitypangszörp - kép

Hozzávalók:

  • 700 ml víz
  • 400 g kristálycukor
  • 70 g pitypang virág
  • 60 g méz
  • 1 citrom szeletekre vágva

Hogyan készül:

Mossuk meg a virágokat és hagyjuk megszáradni őket. Ezután távolítsuk el róluk a zöld csészeleveleket, hogy a szörp ne legyen keserű. A megtisztított virágokat tegyük fazékba, öntsük fel vízzel, forraljuk fel és 1 percig főzzük. Fedjük le az edényt, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap szűrjük át a szirupot egy másik edénybe, adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a citromot. Forraljuk fel újra, és lassú tűzön főzzük körülbelül 1 órán át, amíg a folyadék mennyisége nagyjából a felére csökken. A kész szörpöt poharakba töltve tálaljuk.