Puha, narancsos kuglóf sütőporral
Ezekre lesz szükséged:
- 750 g félfogós liszt
- 360 g porcukor
- 300 g tejföl
- 200 g vaj
- 3 tojás
- 1 tasak sütőpor
- 1 narancs leve
Elkészítés:
- A vajat keverd habosra a cukorral. Folyamatos keverés mellett, apránként add hozzá a tojásokat és a tejfölt, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. Ne ijedj meg, ha a tészta nagyon sűrű, ilyennek kell lennie.
- Süsd 180 °C-on kb. 45 percig. Amíg sül a kuglóf, a narancs levéből és a maradék cukorból keverj narancsos öntetet. Ha a kuglóf megsült, ne borítsd ki azonnal a formából. Először szurkáld meg egy tűvel, majd öntsd le a narancsos öntettel, ami így jobban átjárja a süteményt, és kellemesen megpuhítja. Várd meg, amíg kihűl.
- TIPPÜNK: A kész kuglófot díszítsd olvasztott fehér csokoládéval és szórd meg gránátalmamagokkal.