Hozzávalók:
- 250 g kukoricadara
- 1 l húsleves alaplé
- 100 g vaj
- 60 g parmezán sajt
- 200 g Taleggio sajt
- 2 mogyoróhagyma
- 250 g gomba
- 50 ml száraz vörösbor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál kakukkfű
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A forrásban lévő húsleveshez lassan hozzászórjuk a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától (kövessük a csomagoláson található útmutatót). Hozzákeverjük a vaj felét, a parmezánt, a sót és a borsot. A keveréket egy sütőpapírral bélelt
tepsibe öntjük, elsimítjuk kb. 2 cm vastagságúra, és hagyjuk kihűlni, amíg meg nem szilárdul. Egy
serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pirítjuk az apróra vágott mogyoróhagymát. A megtisztított gombát kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, majd folyamatos keverés mellett kb.
2 percig redukáljuk. Hozzáöntjük a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a serpenyőt levesszük a tűzről. Néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék hideg vajat darabokra vágva, és jól összekeverjük. A puliszkát a megfelelő méretű kockákra vágjuk és serpenyőben aranybarnára sütjük. Minden adagot befedünk egy szelet Taleggio sajttal, és a sütőben grill fokozaton kb. 4 percig tovább sütjük. Hozzáadjuk a gombás keveréket, majd friss kakukkfűvel vagy petrezselyemmel díszítjük.
EGY TIPP: A puliszkát friss rukkolával is tálalhatjuk.