info text
  • Bejelentkezés
  • Bejelentkezés
KezdőlapTESCOMA BlogReceptekHús nélküli ételekPuliszka balzsamecetes gombával

Puliszka balzsamecetes gombával

Puliszka balzsamecetes gombával - kép

Hozzávalók:

  • 250 g kukoricadara
  • 1 l húsleves alaplé
  • 100 g vaj
  • 60 g parmezán sajt
  • 200 g Taleggio sajt
  • 2 mogyoróhagyma
  • 250 g gomba
  • 50 ml száraz vörösbor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A forrásban lévő húsleveshez lassan hozzászórjuk a kukoricadarát, és folyamatosan kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától (kövessük a csomagoláson található útmutatót). Hozzákeverjük a vaj felét, a parmezánt, a sót és a borsot. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk kb. 2 cm vastagságúra, és hagyjuk kihűlni, amíg meg nem szilárdul. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és üvegesre pirítjuk az apróra vágott mogyoróhagymát. A megtisztított gombát kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, majd folyamatos keverés mellett kb. 2 percig redukáljuk. Hozzáöntjük a bort, hagyjuk elpárologni az alkoholt, majd a serpenyőt levesszük a tűzről. Néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék hideg vajat darabokra vágva, és jól összekeverjük. A puliszkát a megfelelő méretű kockákra vágjuk és serpenyőben aranybarnára sütjük. Minden adagot befedünk egy szelet Taleggio sajttal, és a sütőben grill fokozaton kb. 4 percig tovább sütjük. Hozzáadjuk a gombás keveréket, majd friss kakukkfűvel vagy petrezselyemmel díszítjük.

EGY TIPP: A puliszkát friss rukkolával is tálalhatjuk.