24 mini cupcake-hez:
- 200 g dió
- 100 g szeletelt mandula
- 60 g tökmag
- 20 db szárított datolya vagy füge
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- egy csipet só
Elkészítése:
A diót, a mandulát és a tökmagot durvára aprítjuk egy turmixgépben. Hozzáadjuk az aszalt datolyát vagy fügét, a kókuszolajat, a fahéjat és a sót, majd addig mixeljük, amíg a hozzávalók össze nem állnak. Az elkészült masszát elosztjuk muffinpapírral bélelt sütőformákban, kézzel megformázzuk, majd hűtőbe tesszük dermedni. Miután megszilárdult, a kosárkákat megtöltjük a kész csalános krémmel.
Csalános krém
- 400 ml kész kókuszkrém
- 200 g kókuszvaj (lásd alább)
- 4 evőkanál raw juharszirup
- 1 citrom
- 30 g friss csalánlevél
Elkészítése:
A csalánleveleket 2 percig meleg vízbe áztatjuk, majd megszárítjuk és 1 evőkanál citromlével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, a kókuszvajat, a juharszirupot és a reszelt citromhéjat, majd sima krémmé dolgozzuk. A kész krémet habzsákba töltjük, és ezzel töltjük meg a nyers cupcake-eket.
Kókuszvaj
200 g reszelt kókusz
100 g nyers kókuszolaj
vanília kivonat ízlés szerint
Az összes hozzávalót addig turmixoljuk, amíg lágy vaj állagú krémet nem kapunk.